Not4Noobs ADMIN:FIR
Co to jest moon?
Moon jest to księżyc znajdujący się przy Naszej planecie. Ułatwia on grę oraz zwiększa możliwości taktyczne Naszej strategii.
Jak zrobić moona?
Szansa na powstanie moona pojawia się wraz z pojawieniem się pz po starciu.
Pz - czyli pole zniszczeń to szczątki, które powstały w wyniku starcia dwóch graczy.
Powstanie moona jest losowe. Nie ma reguly, ze przy odpowiednim pz`ie na 100% pojawi sie moon.
Od czego zależy wielkość moona ?
Wielkość moona jest to wartość losowa. Nie ma reguły, ze przy pz`cie 100kk% powstanie moon 9k, a przy 10k% 3k.
Należny pamiętać, ze moony większe niż 9900 należy zgłaszać do admina
Co mi daje moon ?
Moon daje możliwość budowy 9 budynków, z czego 3 można budować tylko i wyłącznie na moonie. Budynkami tymi są:
- Fabryka robotów - skraca czas budowy
- Stocznia - daje możliwość budowy floty oraz obrony na moonie
- Magazyn metalu
- Magazyn kryształu
- Magazyn deuteru
- Depozyt sojuszniczy - w przyszłości będzie pozwalał na stacjonowanie flot innych graczy na Naszym moonie
- Stacja księżycowa - zwiększa ilość pol na Naszym moonie
- Falanga czujników - daje możliwość śledzenia ruchów floty w galaktyce
- Teleport - daje możliwość teleportowania Naszej floty miedzy moonami
Co mi daje falanga, jak z niej korzystać ?
Falanga daje możliwość zobaczenia ruchów floty innych graczy. To właśnie dzięki falandze robione są przechwyty, czy kradziony jest złom ze starć innych graczy.
Korzystanie z falangi jest bardzo proste.Przede wszystkim należy ja wybudować. Każdy kolejny poziom falangi zwiększa jej zasięg, a zatem będziemy mogli skanować coraz to dalsze układy. Gdy mamy już wybudowana falangę wchodzimy na moona, a następnie w galaktykę. Wybieramy planetę gracza, która Nas interesuje i naciskając na jej obrazek rozwijamy listę operacji, z których wybieramy oczywiście Falanga. Naszym oczom ukarze się okno, w którym będą informacje na temat ruchu floty do/z tej planety. Jeżeli okno jest puste, oznacza to, ze żaden ruch nie ma miejsca.
Co mi daje teleport, jak z niego korzystać ?
Teleport zapewnia możliwość przeniesienia Naszej floty z jednego moona na drugiego bez straty czasu. Przeniesienie Naszej floty wykonane jest błyskawicznie. Minusem tej operacji jest czas, który musi minąć miedzy kolejna teleportacja. Czas zależy od poziomu teleportu na Naszym moonie.
zęby skorzystać z teleportu należny posiadać dwa moony i na każdym z nich przynajmniej 1 poziom teleportu. Jeżeli te wymagania zostały spełnione wchodzimy na moona, na którym znajduje się flota, która chcemy przenieść, następnie wchodzimy w budynki/teleport. Pokaże się Nam lista Naszych statków oraz lista moonów, na które możemy przenieść Nasza flotę. Wybieramy interesujący Nas moon, oraz statki, które chcemy przenieść i wciskamy "Przeskocz".
Jeśli będziecie potrzebowali wytłumaczenia piszcie